Akoestisch en juridisch advies!

Met de invoering van Swung-1 is op 1 juli 2012 een geheel nieuw beoordelingssysteem geïntroduceerd voor rijkswegen en spoorwegen. Er zijn zogenaamde geluidproductieplafonds waardoor de rijkswegen en de spoorwegen een strikte geluidgrens krijgen die continu wordt nageleefd. Is uw organisatie al klaar voor deze ingrijpende wijzigingen?

dBvision helpt u om uw organisatie Swungproof te maken. Wij zijn direct betrokken bij de ontwikkeling van Swung en goed bekend met de achtergrond van de nieuwe regelgeving. Onze Swungspecialisten kunnen u bijscholen, u adviseren over de gevolgen voor uw woningbouwprojecten nabij rijks- en spoorwegen en bijstaan bij de implementatie van deze nieuwe geluidregelgeving in uw organisatie. Op deze website treft u uitgebreide informatie over onze dienstverlening.

De volgende Swung Masterclass zal dit voorjaar plaatsvinden. Wij kunnen ook een In Company masterclass verzorgen. Heeft u interesse in deelname, neem dan contact op met info@swungspecialisten.nl

Opleiding
U kunt zich nu aanmelden voor de eerst volgende Masterclass Swung-1 en de In company training.
>> lees meer ...
Advies
Neem contact met ons op over de mogelijkheid van een Quick scan woningbouwplan langs rijksinfra en de Implementatie van Swung in uw organisatie.
>> lees meer ...
Nieuws
- De Swung wetgeving is nu ook beschikbaar als iBook. Schrijf nu in en ontvang deze gratis.
- Het register voor Rijkswegen heeft tot 22 juli 2012 wegvakken met de verkeerde verkeersintensiteiten voor het jaar 2008. Dat komt door een rekenfout waardoor de intensiteiten circa 17% te laag zijn. Deze rekenfout heeft geen invloed gehad op de hoogte van de geluidproductieplafonds. Vanaf 23 juli 2012 is de fout hersteld.
- Met de inwerkingtreding van SWUNG-1 zijn nu ook de registers voor de Rijkswegen en hoofdspoorwegen online te raadplegen. In het register zijn de geluidproductieplafonds is en de bijbehorende brongegevens opgenomen. Als u wilt weten waar de geluidproductieplafonds zijn gelegen, hoe hoog de plafonds zijn en op basis van welke gegevens deze zijn berekend, kunt u dit in het register opzoeken. Het register voor Rijkswegen kunt u vinden via rws.nl. Het register voor hoofdspoorwegen kunt u vinden via geluidspoor.nl.
- Nu Swung-1 in werking is kunt u de integrale wettekst van Hoofdstuk 11 van de Wet milieubeheer vinden op wetten.nl
Specialisten
Onze Swungspecialisten staan voor u klaar om u van dienst te zijn.
>> lees meer ...
Download
Via onze bibliotheek heeft u direct toegang tot de belangrijke documenten van de Swung-1 wetgeving.
>> lees meer ...